Μιλήστε στην γλώσσα των πελατών σας

Θα κερδίσετε αμέσως την εμπιστοσύνη των πελατών σας όταν τους μιλάτε με τον ίδιο τρόπο που μιλούν ο ένας στον άλλο με τους φίλους τους και με τον εαυτό τους.

Οι Έλληνες σκέφτονται στα Ελληνικά, Οι Αγγλοι στα Αγγλικά και οι Κινέζοι στα Κινέζικα. Οι μηχανικοί αυτοκινήτων σκέφτονται με ορολογία εξαρτημάτων αυτοκινήτων οι καθηγητές με ορολογία που παραπέμπει στην διδασκαλία Οι σκέητ- μπόρντερ σκέφτονται για σκέητμπορντ και  χρησιμοποιούν λέξεις του σκέητμπορντ όταν μιλούν. Αλλά ακόμα κι όταν δεν μιλούν για σκέητ.

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες μικροσκοπικά group και ενδιαφέροντα που σχετίζονται με διάφορα επαγγέλματα, βιομηχανίες, χόμπι, πάθη, κουλτούρες και γεωγραφίες. Κάθε μια έχει τη δική της γλώσσα, έθιμα και  κανόνες επικοινωνίας. Μπορείτε να είστε εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο να πουλήσετε σε μια ομάδα ανθρώπων αν καταλάβετε πώς μιλούν ο ένας στον άλλο. Μετά θα μπορείτε να είστε ένας απ’ αυτούς αντί να είστε άλλος ένας ξένος που προσπαθεί να προωθήσει κάτι.

Αν διαθέτετε πραγματικά καλά προϊόντα τα οποία οι άνθρωποι θέλουν στ’ αλήθεια, και υπηρεσίες οι οποίες λύνουν προβλήματα, ΚΑΙ τους μιλάτε γι αυτά τα πράγματα με την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν όταν μιλούν ο ένας στον άλλο, τότε μην ανησυχείτε. Θα πουλήσετε.

Η  άρνηση και η αντίσταση που υπάρχει συνήθως στις πωλήσεις, με αυτόν τον τρόπο λιώνει από μόνη της και εξαφανίζεται.

 

Επόμενο: Ο εγγυημένος τρόπος

 

 

 

 

 

Share Button
Read More